Duurzaam, maatschappelijk verantwoord en rechtvaardig

chain-500x317Alleen als organisaties begrijpen dat zij bestaan om de wereld te dienen met hun producten, diensten of activiteiten, dat zij een radartje zijn in een groter geheel, dat alles wat zij doen en laten impact heeft op mens en planeet, hebben we een kans om het goed te doen.

Het succes van een organisatie wordt niet langer gedomineerd door louter economisch rendementsdenken maar door het definiëren van rendement als toegevoegde waarde: de som van de aangeboden producten of diensten minus de maatschappelijke kosten (het effect op mens en natuur van het gebruik van grondstoffen, de belasting van het milieu, de wijze waarop mensen worden ingezet in het productieproces).

Succesvolle organisaties zijn ethische organisaties met een hoge toegevoegde waarde.

Wat doen wij voor u?

Het worden en blijven van een succesvolle, ethische organisatie vraagt om actie:

  • normen en waarden en toegevoegde waarde worden gedefinieerd – niet als mission statement maar als bestaansvoorwaarde;
  • het fundament wordt vertaald in doen en laten en in de richting voor keuzes en beslissingen – het wordt het DNA van de organisatie en al haar medewerkers;
  • voor alle stakeholders en de samenleving is transparant en objectief zichtbaar en meetbaar langs welke lijnen de organisatie en haar medewerkers zich bewegen en wat haar toegevoegde waarde is.

Integer leiderschap en organisaties als permacultuur zijn gebaseerd op een diepgeworteld bewustzijn van fundamentele rechten van mens, samenleving, milieu en natuur. Organisaties en individuen hebben dit fundament zelf te bouwen. De eerste stap is het ontwikkelen van dit bewustzijn op fundamentele waarden en rechten. Waar sta je voor? Waar ben je op aanspreekbaar? De tweede stap is het aangaan van de verbinding met de omgeving: beroepsgroep, branche, klanten en andere stakeholders. Dan kom je tot het inrichten van de organisatie in overeenstemming met wet- en regelgeving en tot het ontwikkelen van bijvoorbeeld governance- en gedragscodes. Duurzaam ondernemerschap, circulaire economie en stakeholdermanagement worden vertaald in inkoop- en werkprocessen, arbeidsvoorwaarden en indicatoren en maatregelen die respect voor milieu en planeet garanderen.

Het proces van ontwikkeling naar een ethische organisatie en het levend houden van het DNA van de organisatie is te vergelijken met een werkplaats. In die werkplaats wordt vorm en inhoud gegeven aan het ethische fundament en wordt een permanente dynamiek ontwikkeld die in alle lagen van de organisatie ruimte voor reflectie biedt en richting geeft aan het handelen.

Wij begeleiden u in het bouwen van een fundament en het ontwikkelen naar een succesvolle ethische organisatie. Met onze expertise in fundamentele rechten, mensenrechten en internationaal recht is verzekert u zichzelf van kwaliteit op hoog niveau. Wij adviseren u over het zelf levend houden van de ‘werkplaats’ binnen uw organisatie zodat uw ethische organisatie een zelf dragend systeem wordt: de organisatie als permacultuur.

Neem contact op voor meer informatie:
Mr. Hermine Masmeyer
Mobiel: +31 (0)6 24 64 7773
Mail: herminemasmeyer@qminds.nl

WP LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
LinkedIn
Facebook