Over ons

Life is a moving, breathing thing. We have to be willing to constantly evolve. Perfection is constant transformation.”

Hermine galleryAls business transformation consultant en executive coach adviseer ik bestuurders, CEO’s en management over het ontwikkelen van integer leiderschap en over transformatie naar nieuwe organisatievormen, (zelf)sturing, werkprocessen en professionele kwaliteit.

Ik geloof in de evolutie waar de samenleving op dit moment om vraagt. Een roep om transformatie van organisaties waarin bestaande hiërarchie en organisatie-inrichting niet meer voldoen en ongebreidelde hebzucht en exorbitante beloningen niet meer geaccepteerd worden.

We zijn op weg naar nieuwe organisaties die ik zie als een permacultuur waarin zorgvuldig en duurzaam wordt gewerkt. Waarin professionals doen waarvoor ze gekozen hebben, hun roeping volgen, en niet door voortdurende reorganisaties en andere ingrepen steeds verder afdrijven van hun oorspronkelijke motivatie en kwaliteit.

Mensen die mij kennen beschrijven me als een creatief omdenker en multi-talent. Een scherpziende analyticus met inzicht en overzicht in complexe situaties. Ik denk in duurzame, out of the box oplossingen. Ik ben een verbinder en maak de reis van transformatie samen met de mensen die het aangaat. Daarin weet ik de ruimte te vinden en de input en energie te leveren om tot oplossingen te komen die gezamenlijk gedragen en gerealiseerd worden. Ook als verwarring, spanningen of weerstand de reis soms onstuimig maken.

Integriteit
Integriteit is een sleutelwoord in hoe ik werk. Integriteit staat voor heelheid. Voor verbinding tussen denken, doen en voelen. Tussen ratio en intuïtie.
Handelen conform afspraken, professionele gedragsregels en waarden. Voor mijzelf integer in trouw aan mijn overtuigingen die hun oorsprong vinden in mijn juridische expertise: fundamentele rechten, duurzaamheid en respect voor de omgeving. Transparant en ‘inclusive’: helder over intenties en doel, in een beweging gericht op verbinding.

Ontwikkeling en ervaring
Life is a moving, breathing thing. We have to be willing to constantly evolve. Perfection is constant transformation.” (Nia Peeples)

Vitruvian man 200 pxIn de oudheid werd iemand druïde na een opleiding die 20 jaar in beslag kon nemen, waarin kennis, kunde en ervaring werd vergaard op vele gebieden. Een druïde was adviseur van de koning (of zelf koning, zoals de mythische koning Arthur), rechter, alchemist, leraar, vredestichter, ontdekker en wijze raadgever.
Opgeleid door wijze en ervaren ‘meesters’ op verschillende gebieden, heb ik mij ontwikkeld tot een moderne druïde, met inmiddels meer dan 25 jaar werk- en leerervaring. Mijn leerweg bevat uiteenlopende studies, variërend van een universitaire rechtenstudie tot studie van oude wijsheidstradities zoals de Japanse school voor Okido yoga, shiatsu en kyoka ho (een cross over tussen martial arts en yoga waarin versterken van levenskracht, conditie, balans, souplesse en omgaan met weerstand centraal staan).

Daardoor heb ik het vermogen ontwikkeld om helder te zien wat mensen of organisaties nodig hebben voor hun eigen ontwikkeling of groei. Ik ben een visionair, een ontwerper en bouwer, met name in transformatieprocessen en in het onderzoeken en realiseren van het potentieel van mensen en organisaties.

In mijn professionele leven heb ik meerdere malen aan de wieg mogen staan van organisaties die tot doel hadden vernieuwende inzichten over kwaliteit, integriteit en permanente groei en ontwikkeling van professionals vorm te geven.

Van 2006 tot 2009 werkte ik bij de Raad van Europa in Frankrijk als manager van het Programme for Human Rights Education for Legal Professionals voor 47 Europese landen. In bijna 20 landen heb ik ter plaatse samengewerkt met nationale instituten.
Resultaat was een levendig en krachtig netwerk waarin rechters en opleidingsinstituten voor rechterlijke macht en openbaar ministerie samen hun expertise in mensenrechten verdiepten en nieuwe (digitale) opleidingsmethoden en kennisdeling realiseerden.

In 2013/2014 was ik als coördinerend manager verantwoordelijk voor de vormgeving en realisatie van de fundamenteel vernieuwde Beroepsopleiding voor Advocaten waarin nieuwe inzichten over deskundigheid, integriteit en nieuwe opleidingsmethoden voor deze beroepsgroep centraal stonden.

Ik woon – met mijn partner – op een landgoed in de Achterhoek. Ik heb het voorrecht dat ik dagelijks mag genieten van een wondermooie omgeving in een oud landschap waarin reeën en ander wild door de achtertuin dwalen.

Mijn droom is dat met u te delen door een ‘werkplaats’ te creëren waarin we onderzoeken hoe we uit de waan van de dag kunnen stappen en onszelf, ons werk en onze werkorganisaties opnieuw uitvinden. Inspiratie tot transformatie – samen bouwen aan een mooiere en betere wereld. Ik hoop u te mogen verwelkomen!

Wilt u meer over mij weten?

Klik hier voor mijn profiel op LinkedIn.

Of elders op deze website:
Hoe ik werk
Portfolio
Mas Corazon
Inspiratie tot transformatie

Kennismaken of vragen?
T 06 24647773
E herminemasmeyer@qminds.nl

WP LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
LinkedIn
Facebook