Koude start

De dag na vrijdag 13 november 2015. De eerste dag van deze blog. Ik had me voorgenomen daar een feestelijke tekst voor te schrijven. Dat laat ik nu maar achterwege. De terreur die Parijs getroffen heeft stemt verre van vrolijk. Ik heb vier jaar in Frankrijk mogen wonen en heb mijn hart verpand aan het land en haar bewoners. Het raakt me dat Parijs opnieuw, nog maar zo kort na de aanslag op Charlie Hebdo, doelwit is van een aanslag.

Ik ben jurist. Ik heb jarenlang als advocaat asielzoekers bijgestaan die op de vlucht waren uit wat toen de brandhaarden waren in de wereld, zoals voormalig Joegoslavië, Afghanistan en Irak. Als rechter plaatsvervanger zie ik nog steeds zaken van asielzoekers, afkomstig uit landen die erkend onveilig zijn. Onveiligheid is niet nieuw. De volstrekte minachting voor het leven van velen is helaas ook niet nieuw. Ik zou wensen dat degenen die het betreft zouden willen leren van de geschiedenis.

Terroristisch geweld heeft nog nooit tot iets geleid dat duurzaam vrede, welvaart en welzijn bracht – niet voor hen die vermoord, overheerst en onderdrukt worden, maar ook niet voor hen die de positie van overheerser innemen. Deze mensheid, ieder mens, zou beter kunnen en moeten weten. Ik ben diep bedroefd door de grenzeloze domheid en ben in mijn hart bij mijn Franse vrienden.

Volg ons op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Enjoy this blog? Please spread the word :)

LinkedIn
Facebook