Hoe ik werk

chain-500x317Walk your talk. Integer, krachtig. Samen-werken. Bij het adviseren van organisaties of professionals in transformatie of veranderprocessen zijn dat mijn uitgangspunten.

Ik houd mij bezig met professionele integriteit en kwaliteit en met het vermogen tot wezenlijke verandering en verankering van resultaten binnen organisaties. Niet zelden zie ik professionals of organisaties onder druk of in verwarring door eisen gesteld vanuit de eigen organisatie of door de omgeving (klant, overheid, samenleving) die tot verandering dwingen.

Ik geloof niet in ‘hit and run’ acties – snelle analyses, panklare oplossingen volgens vooraf bedachte modellen of uitkomsten. Ik heb door de jaren heen geleerd dat wezenlijke verandering tijd kost. Dat verankering van verandering faalt als niet iedereen binnen een organisatie drager is geworden van de nieuwe werkelijkheid. Dat uiteindelijk de wezenlijke verandering in de mensen zelf zit, die gezamenlijk erin slagen te zien wat nodig is, een nieuw idee vorm te geven en waar te maken in de alledaagse – soms weerbarstige – werkelijkheid.

Grote plannen worden realiteit als de mensen erin slagen gezamenlijk inhoud en vorm te bepalen en – minstens zo belangrijk – erin slagen zichzelf ‘opnieuw uit te vinden’: zichzelf kunnen zien in een andere werkelijkheid en daar stap voor stap naartoe werken.

Ik kijk graag naar wat er is: zien waar iedereen zit in niveau, kwaliteit en ambitie, wat wensen en dromen zijn en hoe lang de polsstok is waarmee gesprongen kan worden. En dan samen aan de slag – verhelderen, uitspreken, onderzoeken. Out of the box denken en doen, de durf hebben om onorthodoxe wegen te verkennen en inzicht en wijsheid om de juiste weg te kiezen voor de organisatie.

Ik geloof in authentiek en integer handelen. Dat is voor mij ‘walk your talk’: doen wat ik zeg en zeggen wat ik doe. Authentiek is voor mij niet alleen handelen naar wat mij als mens en als professioneel beweegt maar ook mijn verhouding tot ‘people, profit, planet’. Ongeacht waar we werken of welke functie we bekleden – we zijn allemaal een radartje in het grotere geheel.

Via mijn werk lever ik een bijdrage aan dat grotere geheel en wat daarin volgens mij wezenlijk belangrijk is: integer handelen met respect voor al wat leeft. Mensen, natuur, de aarde zelf. Kwaliteit van handelen. Werken met hart en ziel. Ik ben niet van de spreekwoordelijke Hollandse zesjes cultuur. Als ik een 10 kan halen ga ik daarvoor. Dit is wat u van mij kunt verwachten: hoge kwaliteit, integer handelen en respect als garantie voor zuivere beweging en duurzame ontwikkeling voor u of uw organisatie.

WP LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
LinkedIn
Facebook