Lerende organisatie

vitruvian-man-151866In een veranderende wereld staat niemand stil. Lerende organisaties voorzien in de behoefte van de organisatie en haar professionals om kwaliteit te garanderen. Permanente educatie is doorgedrongen tot vrijwel alle beroepsgroepen.

Minstens zo belangrijk is het om ruimte te bieden aan een breder begrip van deskundigheidsbevordering, niet alleen functiegericht maar gericht op ontwikkeling van de eigen kracht van de medewerkers. Zodat nog onontdekte talenten, creativiteit en innovatieve impulsen ruim baan krijgen en nieuwe competenties worden ontwikkeld die de organisatie voeden en inspireren.

Kwaliteit kan alleen bestaan op een goede voedingsbodem. Een lerende organisatie is geworteld in een gezonde bedrijfscultuur en de kernwaarden van de organisatie.

De organisatie wordt uitgedaagd om een klimaat van groei te ontwikkelen. Dat kan zij doen door een ‘landschap’ in te richten waarin formele en informele leervormen worden aangeboden die voortdurende toegang tot professionalisering en ontwikkeling mogelijk maken.

De wegen om tot het ontwikkelen van een dergelijk landschap te komen zijn talrijk. Dankzij ICT zijn digitale leerplatforms, intranet en andere digitale opties voor elke organisatie onder handbereik. Kennis delen en peer-to-peer leervormen maken inspirerende informele leervormen mogelijk die hoog rendement opleveren.

Wat doen wij voor u?

De sky is the limit als het gaat om leeroplossingen. Het ontwikkelen van een goed en passend plan van aanpak is dan ook het eerste waar u mee begint. Het implementeren van digitale leervormen vereist een specifieke deskundigheid. Ik adviseer u bij:

  • het in kaart brengen van de opleidings- en ontwikkel behoefte
  • inbedding in de context van uw organisatiecultuur en kernwaarden
  • het ontwerpen van het leerlandschap,
  • plan van aanpak voor het ontwikkelen en implementeren van de gekozen ontwikkel- en leervormen
  • begeleiden van de uitvoering
  • implementatie van digitale leerplatformen en andere digitale leeractiviteiten
  • de ontwikkeling van methoden en systemen voor kennisdeling en peer-to-peer leervormen

Neem contact op voor meer informatie:
Mr. Hermine Masmeyer
Mobiel: +31 (0)6 24 64 7773
Mail: herminemasmeyer@qminds.nl

WP LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
LinkedIn
Facebook